Оформлення паспорта громадянина України вперше

  • 1092

Драбівський районний сектор Управління державної міграційної служби в Черкаській області нагадує, що після досягнення 14-річного віку підлітки мають змогу самостійно оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки. При оформленні вперше послуга безкоштовна.

Слід зазначити, що власник паспорта громадянина України у вигляді ID-картки має ряд переваг, а саме: користування різноманітними електронними сервісами, зокрема популярним додатком для смартфонів  «Дія», можливість складання зовнішнього незалежного оцінювання тощо. Після досягнення 18-річного віку власникам біометричного документа доступна послуга кваліфікованого електронного підпису.

Для отримання вищезгаданої послуги, необхідно після досягнення 14-річного віку звернутися до підрозділу Міграційної служби за місцем реєстрації або до найближчого підрозділу (під час карантину можна завітати до будь-якого незалежно від реєстрації місця проживання).

Під час планування візиту до підрозділу рекомендуємо скористатися електронним сервісом «Електронна черга», який доступний за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html.

До речі, якщо досягнули 14-річного віку, та не зверталися до державної податкової служби для отримання РНОКПП не варто перейматися, адже можна отримати перший паспорт громадянина України у вигляді ID-картки вже з внесеним РНКОПП на тильній стороні паспорта. Вказана послуга безкоштовна та надається виключно за бажанням особи.

Відслідкувати стан оформлення документа допоможе сервіс «Перевірка стану оформлення документів», для використання якого необхідно перейти за посиланням.

З графіком роботи територіального підрозділу можна ознайомитися на сайті ДМС України за посиланням на сайті ДМС або на сайті громади.

Під час відвідування підрозділу просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.