День української писемності і мови

  • 992

9 листопада у День української писемності і мови з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури у закладах загальної середньої освіти проведено найрізноманітніші заходи. Це і конкурси, й виставки, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, класні години.

    Цього року програма була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

     Метою всіх проведених заходів було:
 - донести до учнів красу і багатство української мови;
 - формувати відчуття краси рідної мови;
 - розвивати мовленнєві здібності учнів;
 - збагачувати словниковий запас;
 - виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

    У Драбівському навчально-виховному комплексі «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім.. С.В.Васильченка-гімназія» бібліотекар школи Сотник  В.Д. організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність «Слова… В вас мудрість вічна і любов жива», а також розповіла про заснування Дня української писемності та мови. Захоплююче пройшла у шкільній бібліотеці тематична виховна година для учнів 4-А класу «З витоків української писемності». Цікаво пройшли  такі заходи: мовознавча гра у 3-А класі  «Мову знай і вивчай!», квест-гра  у 1-Б класі «Подорож у країну Мовознавства», вікторина  у 4-В класі «Моя мова калинова», створення колажу у 2-А класі         «Мова наша- серце наше», створення сенкану у 1-В класі «Рідна мова колискова».     9 листопада пройшов перший етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У Левченківському навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІ ступенів-днз»проведено виховнийзахід «Чарівнийсвітукраїнськоїмови» (1 – 6 кл.), конкурс віршів про мову (1-4 класи), учні переглянули документального фільму про Петра Яцика (7 – 9 кл.).

Також  учні та вчителі взяли участь XX  Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису