Перемога у ІІІ етапі XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

  • 583

Визначна роль особистості Тараса Шевченка об’єднує всіх українців – і це надзвичайно важливо, а тому Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка сприяє популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря, виявленню творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, підвищенню мовної освіти в Україні. Це також і чудова можливість для учнів доторкнутися до свого минулого, культурних надбань, досвіду, набутого попередніми поколіннями, і ще раз звернутися до художнього світу Тараса Шевченка, через осмислення якого варто формувати життєву позицію й аналізувати ті виклики, які ставить перед нами сучасний світ.

28 листопада 2020 року в комунальному навчальному закладі «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбулося проведення ІІІ етапу XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Зважаючи на непрості реалії сьогодення, цьогорічний конкурс пройшов в онлайн-форматі. 

Вихованки вчителя української мови і літератури Івченко Л.Д. Перепелиця Поліна (6-А клас), Симоненко Дар’я (8-А клас) здобули І місця в обласному етапі. Тож вітаємо наших переможців і бажаємо, щоб слово Великого Кобзаря стимулювало їх  до нових творчих  здобутків!