Шановні роботодавці району !

  • 435

Шановні роботодавці району !

 

З 08.01.2019 року набув чинності наказ Мінсоцполітики від 23.11.2018 р. №1763, яким внесено зміни до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271.

Крім того, змінами викладено в новій редакції Звіт про виконання квоти – Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (далі – Звіт).

Головна зміна – Звіт доповнено новим рядком (код рядка 5), у якому зазначається середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік, яким до настання права на пенсію залишилося 10 і менше років.

При цьому, новий рядок 05 Звіту, а також рядок 04 «Середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік – усього», заповнюють тільки підприємства з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Підприємства з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб заповнюють такі рядки Звіту:

  • рядок 01 «Середньооблікова чисельність штатних працівників за попередній календарний рік – усього»;
  • рядок 02 «Середньооблікова чисельність штатних працівників, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню відповідно до част. першої ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» (крім осіб з інвалідністю), які працювали на умовах повної зайнятості у звітному періоді»;
  • рядок 03 «Квота у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників».

Водночас, рядок 06 Звіту «Чисельність громадян, яких планується працевлаштувати в поточному році у рахунок квоти» стосується всіх роботодавців.

Звіт потрібно подавати до центрів зайнятості підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності з чисельністю штатних працівників від 8 осіб (раніше подавали підприємства з чисельністю понад 20 осіб).

Звіт відповідно до вимог Порядку подають лише підприємства, установи та організації. Фізичним особам – підприємцям цей Звіт подавати не потрібно!

 

Звіт подається не пізніше 1 лютого 2021 року.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за телефонами 30-2-75, 30-6-33.

 

 

Провідний фахівець з питань зайнятості                                             О. Пономаренко