Терміни проведення ЗНО - 2021

  • 420

 

Фото без опису

Незабаром розпочнеться реєстрація для участі у ЗНО 2021 року. Вона триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з хімії і завершиться 15 червня тестуванням з географії. Тестування з іспанської, німецької, французької мов відбудуться  24 травня, з англійської мови – 25 травня, з математики – 28 травня, з української мови, української мови і літератури – 1 червня, з історії України – 4 червня, з фізики – 7 червня, з біології – 10 червня.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 9 липня 2019 року № 945 кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з п’яти навчальних предметів.

Результати зовнішнього оцінювання із чотирьох навчальних предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації (за шкалою 1–12 балів) за освітній рівень повної загальної середньої освіти

  • українська мова  або української мова і література;
  • математика;
  • історія України (субтест “Період XX – початок XXI століття”) або іноземна мова – за вибором здобувача освіти;
  • один з навчальних предметів (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Відбулися значні зміни у порівнянні з 2020 роком. В додатку 4 до Умов прийому зазначено, які предмети потрібні для вступу на ту чи іншу спеціальність. Саме тут зазначено який предмет є обов’язковим: українська мова чи українська мова і література.

Ті, хто хоче дізнатися більше про особливості ЗНО/ДПА-2021, можуть долучитися 29 січня о 14.00 до розмови із виконувачем обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерієм Бойком. Цьогорічні учасники/учасниці тестування, їхні батьки та вчителі дізнаються, які обов’язкові предмети ДПА, як зареєструватися для участі в ЗНО і в які терміни, на що варто звернути увагу під час реєстрації кожній категорії учасників.