Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».
На підставі розрахунку Потреби в коштах на оплату продуктів харчування на 2021 рік відділу освіти Драбівської селищної ради.
1. Предмет закупівлі за кодом ДК 021:2015 код 15110000-2 М’ясо (Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку, печінка свиняча, фарш свинячий, філе куряче охолоджене, м’ясо птиці (четверть) охолоджене) на 2021 рік;
2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-02-02-002723-c;
3. Відкриті торги;
4. Очікувана вартість закупівлі: 668618,00 грн. (шістсот шістдесят вісім тисяч шістсот вісімнадцять грн. 00коп) з ПДВ;
5. Обсяги закупівлі– Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку – 4507,0 кг;
печінка свиняча – 700,0 кг;
фарш свинячий – 160,0 кг;
філе куряче охолоджене – 232,0 кг;
м’ясо птиці (четверть) охолоджене – 381,0 кг..
6. Строк поставки – з 01 березня 2021 року по 31 грудня 2021 року;
7. Товар має відповідати наступним вимогам:
№ п/п |
Найменування товару |
Од. виміру |
К-ть |
Якісні характеристики |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
Свинина (задок) свіжа чи охолоджена вищого ґатунку (ЄЗС 15110000-2 – М'ясо) |
кг |
4507 |
Свинина має бути вітчизняного виробника, свіжа або охолоджена, вищого ґатунку, без кісток, великими шматками, без пороків, колір від яскраво-червоного до червоного, без жиру. На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається в упаковку, повинне бути маркування. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість товару повинна відповідати ДСТУ. |
2 |
Печінка свиняча (ЄЗС 15110000-2 – М'ясо)
|
кг |
700 |
Печінка має бути вітчизняного виробника, свіжа, великими шматками, без пороків, зачищена (без плівок та сухожилля), має відповідати органолептичним показникам для даного виду товару. На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається в упаковку, повинне бути маркування. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість товару повинна відповідати ДСТУ. |
3 |
Фарш свинячий |
кг |
160 |
За зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією фарш повинен відповідати наступній характеристиці : фарш охолоджений - тільки вітчизняного виробництва, не повинен містити шкідливих та токсичних речовин, без ознак зіпсованості, засмаглості, ослизкості, відповідати відсотку жирності. Без кісток, грубої сполучної тканини, хрящів і плівок. Колір від світло – рожевого до темно – червоного. Запах властивий доброякісній сировині. Якість товару повинна відповідати ДСТУ. |
4 |
Філе куряче охолоджене
|
кг. |
232 |
Вищого ґатунку, охолоджене. Філе грудинки куряче має бути натуральне, без шкіри і поверхневої плівки, неушкоджене, чисте, без будь-яких видимих чужорідних матеріалів, бруду та крові. Форма філе овальна. Колір від блідо-рожевого до рожевого, запах властивий свіжому м'ясу, без стороннього запаху. М'язова тканина щільна, пружна. |
5 |
М'ясо птиці (четверть) охолоджене |
кг |
381 |
М'ясо птиці (четверть) – добре очищені, без згустків крові, зовнішня поверхня чиста, суха, не завітрена, без залишків пуху та пір’я, не ушкоджені, без зламаних кісток, без сторонніх запахів. Товар повинен відповідати вимогам ДСТУ, ветеринарного законодавства, санітарно- епідеміологічним вимогам та іншим чинним нормативно-правовим актам. |
Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.
Протягом дії договору про закупівлю, укладеного за результатами тендерних торгів, товар (предмет закупівлі) доставляється Замовнику за його адресою, транспортом і за рахунок Учасника згідно обсягів визначених в заявках Замовника.
Графік поставки – дрібними партіями по заявці Замовника, без обмеження розміру мінімального замовлення.
Очікувана вартість закупівлі визначена в порядку, передбаченому виробничими та організаційно-розпорядчими документами Замовника з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами).
Мета використання Товару: для харчування дітей
Розрахунок потреби на 2021 рік підтверджений розрахунками плановофінансового відділу з економічним обґрунтуванням на використання продуктів харчування, виходячи з основних виробничих показників:
- Постанови КМУ від 22.11.04. №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків з бюджету протягом бюджетного періоду.