Розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання

  • 385

 


1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 05 березня включно. 

          Щоб зареєструватися для участі у ЗНО,  потрібно насамперед ознайомитися із правилами прийому до вибраних закладів вищої освіти, визначитися із спеціальностями, на які вступатимете, і з’ясувати перелік предметів, із яких необхідно подати  результати зовнішнього незалежного оцінювання. Це допоможе усвідомлено вибрати навчальні предмети для ЗНО та ДПА. Загальна кількість навчальних предметів, вибраних для ЗНО у 2021 році, не повинна перевищувати п’ятьох предметів.

          Для реєстрації необхідно створити й заповнити  реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на веб-сайті УЦОЯО, підготувати комплект реєстраційних документів:  засвідчену копію паспорта громадянина України, засвідчену копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років), за потреби інші документи  (медичний висновок про створення  особливих умов  для проходження ЗНО, копію  документа про зміну імені, прізвища, копію  нотаріально засвідченого перекладу українською  мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації). Цьогорічні випускники документи подають особі, відповідальній за реєстрацію у закладі освіти), а випускники минулих років самі  надсилають пакет документів до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти. Після реєстрації отримують  від центру Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання.

          У 2021році абітурієнти можуть скористатися для вступу до вишів сертифікатами 2018, 2019, 2020 а також 2021 років. Строк дії сертифіката з іноземної мови обмежується 2018 роком.

          Докладніше про реєстрацію на ЗНО, стан опрацювання реєстраційних документів, унесення змін до реєстраційних даних, відмову від реєстрації можна прочитати на сайтах УЦОЯО та КРЦОЯО.

          З метою сприяння розвитку інтелектуального потенціалу суспільства у 2021 році засновано стипендію Президента України для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримають  найвищі результати з тестування.