15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • 394

 

               Шановна   громадо!

    Шановні воїни-інтернаціоналісти!

    Відповідно до  Указу Президента  України  15 лютого   в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших  держав.

       Після Другої світової війни війська  колишнього СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.

    Найбільш  масштабною та трагічною була  неоголошена війна в Республіці Афганістан, яка тривала  понад  9 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. 

       Через афганське пекло пройшли більш ніж 160 тисяч  українців, понад чотири тисячі загинули у боях, померли  від ран. Донині сотні  вважаються зниклими безвісти.

        Більше восьми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

        Коли закінчилась ця війна тисячі  українських родин, у яких  дорослішали  сини, видихнули з полегшенням, адже доволі часто  туди відправляли молодих хлопців, яким  тільки виповнилося 18 років. 

         Саме  такими   потрапили  до  складу  «обмеженого контингенту»   43 юнаки із сіл і селища  нашої громади,  які  з честю  та гідністю  виконали  свій  військовий  обов’язок, змужнілими повернулися до своїх  родин,  щоб  мирно сіяти хліб  і  ростити дітей.

         Ми вдячні вам за мужність та патріотизм, за стійкість та відвагу, за  яскравий  приклад для тих, хто  сьогодні  стоїть на захисті  рідної  землі  на сході України.

          Від  депутатського корпусу, виконкому селищної  ради та від себе особисто зичу всім  вам   міцного здоров'я на довгі роки,  родинного  тепла та благополуччя, прихильності долі та успіхів у всіх починаннях !

          Незламної сили духу вашому  бойовому  братству, впевненості у завтрашньому  дні   та  віри у світле майбутнє!        

         І пам’ятаймо,  що день 15 лютого – це не лише спомин  про трагічні і жорстокі події війни в Афганістані, сьогодні - це заклик до миру, який так потрібний  для  усіх  нас,  для  України!

 

З повагою

Драбівський селищний голова                                             Світлана  ОРЕЛ