Олександр Скічко про виявлення нелегальних будинків для літніх людей в області

  • 385

– Після трагедії в Харкові в нелегальному будинку для літніх людей, яка забрала життя 15 людей, усі області розпочали перевірку законності будинків такого типу та умови проживання в них. Черкащина не є винятком.

Отже, 17 мобільних груп прошерстили всю область – вони виявили 12 закладів, що працюють із порушеннями. 4 з них взагалі відсутні в ЄДРПОУ та жодним чином не зареєстровані, а решту власники оформили як громадські, релігійні та благодійні організації. У цих будинках проживає 151 особа.

Уже відкрито кримінальні провадження. Зараз вирішуємо, що робити з цими громадськими організаціями. Бо по факту це приватні будинки, де 7–8 осіб перебувають добровільно, що вони підтвердили.

У нашу спеціально створену комісію увійшли фахівці ДСНС, Нацполіції, податкової, органів соцзахисту, Держпродспоживслужби. Вони перевіють ці будинки для літніх людей кожен за свої напрямом: на протипожежну безпеку, на рух коштів за бухгалтерією, на якість надання соцпослуг, харчування, санепідеміологічні норми та ін.

Усі порушення мають супроводжуватися жорсткими санкціями!