Затверджено професійний стандарт вчителя та практичного психолога закладу освіти

  • 717

   Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило професійний стандарт за такими педагогічними професіями:

  1. Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти.
  2. Вчитель закладу загальної середньої освіти
  3. Вчитель з початкової освіти  з дипломом молодшого спеціаліста)
  4. Практичний психолог закладу освіти

   У документі чітко виписана загальна інформація про стандарт, навчання та професійний розвиток вчителя і найголовніше – конкретний перелік його функцій. Для кожної функції конкретизовано професійні компетентності, знання, вміння та навички, якими має володіти педагог. Зазначена також інформація про предмети та засоби праці вчителя.

     Професійний стандарт практичного психолога закладу освіти визначає сім трудових функцій, серед яких здійснення психологічної профілактики та діагностики, надання психологічної допомоги,  здійснення професійного розвитку, співпраця з учителями щодо організації освітньої діяльності, підтримка психологічно безпечного освітнього середовища, а також  здійснення організаційно-методичної діяльності під час виконання трудових функцій. Окрім того,  у межах кожної трудової функції прописані загальні та професійні компетентності, якими має володіти психолог.

   Розробка чітких стандартів має на меті допомогти педагогічним працівникам визначити орієнтири власного професійного розвитку.

    З повним текстом нового професійного стандарту вже можна ознайомитись  у Реєстрі професійних стандартів за посиланням: https://www.me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&isSpecial=True&id=22469103-4e36-4d41-b1bf-288338b3c7fa&title=RestrProfesiinikhStandartiv

Результат пошуку зображень за запитом професійний стандарт вчителя та практичного психолога закладу освіти