Гід з державних послуг

  • 406

Фото без опису

 

   Міністерство цифрової трансформації України запустило Гід з державних послуг https://guide.diia.gov.ua – це інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

   Одне з важливих завдань Гіду з державних послуг – мінімізувати побутову корупцію та необхідність звертатися за послугами до посередників. Адже якщо громадянин від початку володіє всією необхідною інформацію для отримання державної послуги і має можливість апелювати до офіційного ресурсу, він озброєний беззаперечними аргументами і може вимагати дотримання своїх прав з боку всіх надавачів послуг.

   Сьогодні на згаданому онлайн-порталі доступна інформація про 1170 послуг, місце та строки їх надання, вартість, необхідні для отримання документи та спосіб оскарження результатів. Онлайн-портал постійно оновлюється і невдовзі тут буде розміщено інформацію про 100 % державних послуг, які надаються в Україні.

   Інформацію у Гіді впорядковано за 36 життєвими подіями. Якщо українець, наприклад, хоче придбати авто, планує народження дитини чи переїзд на нове місце проживання, або прагне відкрити бізнес – усю необхідну інформацію щодо офіційних реєстрацій та отримання необхідних послуг можна легко знайти на порталі.

   Інформацію про послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності. Серед найпопулярніших категорій – соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.

   Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян – не надавати відповідні документи.

   “Гід з державних послуг” передбачає зворотний зв’язок для випадків, якщо користувач не знайшов інформацію про певну послугу чи виявив помилку в наявній інформації. Зворотний зв’язок дасть змогу покращити сервіс, виявити проблемні напрямки та найбільш популярні послуги.

 

Гід з державних послуг

Інші цнап інформує

Всі цнап інформує