ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

  • 487

Фото без опису

 

    20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

    Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.

    Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України, серед них були білоруси, вірмени та грузини,   успішні підприємці й пенсіонери,  робітники і студенти, але всі вони стали уособленням людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

    Сьогодні, перед початком чергової сесії Драбівської селищної ради, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, депутати селищної ради вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу України та поклали квіти до пам`ятного знаку «Борцям за єдність та незалежність України».

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!