Проведено 5 чергову сесію Драбівської селищної ради

  • 1304

Фото без опису

    19 лютого 2021 року під головуванням селищного голови Світлани ОРЕЛ відбулось 5 пленарне засідання  сесії VIII скликання Драбівської селищної  ради. У роботі сесії взяли участь депутати селищної ради, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету,  керівники структурних підрозділів виконавчого апарату та виконавчих органів селищної ради, представники громадськості.

     Відповідно до Регламенту селищної ради подані до порядку денного питання були розглянуті профільними постійними комісіями  і рекомендовані до розгляду на пленарному засіданні. Тому сьогодні депутатами одноголосно затверджено звіт про виконання Драбівського селищного бюджету за 2020 рік,  внесено зміни до бюджету Драбівської територіальної громади на 2021 рік.

   Керівники структурних підрозділів виконавчого апарату та виконавчих органів селищної ради представили ряд програм, які стосуються пільгового перевезення громадян, пожежної та техногенної безпеки на території Драбівської громади, матеріально-технічного резерву для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, збереження архівних фондів, сприяння створенню та підтримки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інші. Всі вони  затверджені депутатами.

    Депутати затвердили кандидатуру заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, ним став Рудченко Зореслав Анатолійович.

Також прийняли рішення про внесення змін до складу виконавчого комітету. Депутати підтримали введення до його складу заступника селищного голови   та представників громадськості Хабла Валерія Миколайовича та Вараву Григорія Миколайовича.

Обранці громади розглянули питання комунальної власності, прийняли рішення про передачу в оперативне управління відділу освіти  селищної ради   освітніх закладів громади разом з їх майном і штатом,  в оперативне управління  сектору культури, молоді та спорту  - заклади культури громади та їх штат.

    Також депутатами розглянуто низку земельних питань. Прийнято рішення по земельних питаннях, які стосувались надання дозволу на розробку проектів землеустрою, про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, затвердження технічної документації із землеустрою та про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  та передачу у власність.

 Прийняті рішення 5 сесії селищної ради восьмого скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади  для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».