На Черкащині розпочали вакцинацію від COVID-19

  • 296

16 200 вакцин Oxford/AstraZeneca від COVID-19 отримала Черкаська область 24 лютого 2021 року. Сьогодні ж розпочали і вакцинування медиків.

Згідно алгоритму, найпершими провакцинують працівників мобільних бригад з імунізації, медичних працівників, які працюють з ковідними пацієнтами, та медиків «швидкої». 

“Першими вакцинуємо медичних працівників. Хочу підкреслити, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною – кожен дає згоду на щеплення. Сьогоднішній день можна вважати офіційним стартом вакцинації на Черкащині та в Україні в цілому. До І етапу ми готові на всі 100%  – за цей час понад 7 тис. медиків отримають захист від ковіду. Проблем із проведенням першого етапу в нас  немає”, – каже голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Крім вакцин, Черкаська область отримала шприци та бокси для безпечної утилізації, інформаційні роздаткові матеріали. 

Наразі в області працює одна бригада з імунізації. Надалі їхня кількість збільшуватиметься відповідно до каскадного методу вакцинації. Отриманих доз вакцин вистачить на імунопрофілактику майже 8 тисяч черкащан. 

“Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Цю вакцину вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Її дозволили використовувати у понад 50 країнах світу, серед яких Європейський Союз, Велика Британія та США”, – говорить головна санітарно-епідеміологічна лікарка Черкаської області Людмила Кравченко.