Засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Драбівської громади

  • 910

 

Сьогодні, 25 лютого, голова селищної ради Світлана ОРЕЛ провела засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Драбівської громади на 2021-2027 роки за участю сільських старост, керівників структурних підрозділів селищної ради, депутатів селищної ради та представників бізнесу.

Селищний голова озвучила про цілі та завдання Стратегії розвитку Драбівської громади, також додала, що Драбівська територіальна громада була утворена у 2020 року. Вона отримала повноваження, ресурси і велику відповідальність перед мешканцями за формування комфортного та безпечного середовища для проживання. Голова наголосила, що сьогодні, органи місцевого самоврядування працюють у самостійному полі відповідальності і розвиток території стає, насамперед, справою самої територіальної громади, тому це й зумовлює потребу та перспективність запровадження стратегічного планування на місцевому рівні та розроблення Стратегії розвитку громади.

В ході засідання заступник голови робочої групи, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Красоха ознайомила присутніх із «Положенням про робочу групу з розроблення Стратегії розвитку Драбівської громади» та порядком роботи Робочої групи.

Координатор робочої групи, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Ігор Жук ознайомив членів робочої групи із засадами державної регіональної політики, Стратегією розвитку Черкаської області на період 2021-2027 років, пріоритетними напрямками економічного і соціального розвитку Драбівської громади на 2021 рік, даними Соціального Паспорту та загальної інфраструктури Драбівської громади.

В ході обговорення відзначалося, що Стратегія розвитку громади – це дорожня карта громади, яка показує стратегічні пріоритети розвитку громади.   Стратегія розвитку громади – це інструмент, який необхідний громаді при формуванні показників місцевого бюджету, для підготовки місцевих програм та проектів розвитку громади, для залучення інвестицій у розвиток регіону, для фінансової підтримки з боку держави, для залучення приватних інвесторів та грантової допомоги від міжнародних фондів.

За підсумками засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Драбівської громади, селищний голова Світлана ОРЕЛ доручила членам робочої групи підготувати на наступне засідання робочої групи перелік заходів із врахуванням наявного ресурсного та фінансового потенціалу громади в галузях економіки, земельних відносин, житлово-комунального господарства, дорожньої інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури, благоустрою, охорони довкілля.

 

Фото без опису