З якими основними джерелами інформації працюють ті, хто «рухає» нерухоме у напрямі державної реєстрації

  • 518

Фіскали Львівщини пояснили, чому мешканці області не отримують платіжки на  нерухоме майно - Четверта студія

Експерти Офісу протидії рейдерству продовжують інформувати про надважливу інформаційну складову сфери державної реєстрації. Цього разу йтиметься про реєстри та інформаційні системи, з якими працюють і відомостями із яких послуговуються в своїй роботі державні реєстратори нерухомого майна.

Основним робочим «інструментом» для них є не тільки Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, а ціла низка інших ресурсів. ?Які саме, подробиці в інфографіці.

?Звертаємо увагу, що наразі Єдина державна електронна система у сфері будівництва знаходить на етапі впровадження, її функціонал періодично розширюється, тому пошук інформації (актуальної до моменту запуску нового ресурсу, тобто до 6 липня 2020 року) про дозвільні документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, слід здійснювати в Єдиному реєстрі дозвільних документів.

?Рекомендуємо державним реєстраторам нерухомості, окрім вказаних в пам’ятці реєстрів, користуватися ще одним — за необхідності перевіряти документи, які подаються для державної реєстрації, за допомогою Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів (за цим посиланням https://rnb.nais.gov.ua/). Це убезпечить від підробки відповідних документів!!!

#OfficeAgainstRaiders