Територіальні громади області повинні мати Інвестиційні атласи надрокористувача з інформацією про корисні копалини та отримувати значно більші ресурси для розвитку

  • 631

Фото без опису

Днями відбулася зустріч голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха та голови правління НАК «Надра України» Тараса Кузьмича з керівництвом області, у ході якої було обговорено умови співпраці у сфері геології та раціонального використання надр. 

У зустрічі взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Скічко, заступник голови обласної ради Михайло Мушієк, окремі депутати обласної ради. На онлайн зв’язку були також голови територіальних громад.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Олександр Скічко зазначив, що в області планується активно розвивати цей напрям: поглиблювати співпрацю у сфері геології, працювати над раціональним використанням надр, створювати рівні та конкурентоспроможні умови. Завдання будь-якого менеджера – знаходити сильні або потенційно сильні сторони активу, з яким працює, і розвивати його. Інфраструктура, агросектор, туризм, залучення інвестицій у видобуток корисних копалин – ті сфери, завдяки яким наша область буде ставати багатшою. 

У ході зустрічі наголошувалося, що торік до місцевих бюджетів області від користування надрами було сплачено 7,2 млн грн. Однак може бути в рази більше, якщо спростити процес отримання погоджень, зробити його максимально прозорим, справедливим та зрозумілим.

За результатами зустрічі було підписано Меморандум про співробітництво Черкаської облдержадміністрації з Державною службою геології та надр України.

Підсумовуючи результати обговорення, Олександр Скічко зауважив, що дуже важливо, щоб сьогодні наші територіальні громади мали свої Інвестиційні атласи надрокористувача з вичерпною інформацією про всі корисні копалини, які є на їх території, та отримували значно більші ресурси для розвитку.