«Маємо зробити все, щоб нам не довелося піти на локдаун», – Олександр Скічко

  • 1527

Фото без описуОчільник Чекращини Олександр Скічко звернувся до голів РДА, ОТГ та керівників міст з проханням зробити усе можливе, аби області не довелося піти на локдаун. Про поширення коронавірусної хвороби в області сьогодні говорили на засіданні комісії з ТЕБ та НС.

Голова ОДА доручив впровадити всі можливі превентивні заходи та діяти на випередження. Оскільки, якщо область опиниться в «червоній зоні», як Київ та Одеська область, – доведеться йти на інші умови.

Фото без опису

– Отже, відсьогодні у громадських закладах і транспорті посилимо контроль за використанням засобів індивідуального захисту, – наголосив він. – Просимо міста збільшити кількість громадського транспорту, який виходить на найбільш популярні маршрути, щоб його розвантажити. Розширюємо кількість ліжкомісць – по області і по м. Черкаси. Культмасові розважальні та інші заходи – під тимчасовою забороною. Ресторани, кафе, бари, нічні заклади працюватимуть тільки до 23:00. У цих питаннях усі ми – ОДА, місцеве самоврядування, громадськість, бізнес – в одному човні. Треба допомагати один одному.

Стежитимуть за дотриманням обмежень до 25 березня. Якщо будуть масові порушення, то доведеться йти на більш суворі міри.