В ДРАБІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВВОДЯТЬСЯ ДОДАТКОВІ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ

  • 763

 

25 березня 2021 року під керівництвом заступника голови  селищної ради Зореслава Рудченка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Драбівської селищної ради. В засіданні взяли участь ОХРІМЧУК В.В., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Драбівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Бойко С.А., директор комунального некомерційного підприємства «Драбівська багатопрофільна лікарня» Драбівської селищної ради, Балагурчик О.І. директора комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги», Рудик Л.М. начальник відділу освіти Драбівської селищної ради  На порядок денний було винесено питання про ситуацію з поширенням захворювань, спричинених коронавірусом СОVID-19 та заходи з недопущення його поширення.

Після обговорення ситуації, яка склалася на території Драбівської громади, беручи до уваги постанову Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 року № 104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» та протокольне рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної державної адміністрації від 22.03.2021 № 10, комісія вирішила:

 

1. 3 метою запобігання поширенню захворювань, спричинених коронавірусом СОVІD-19, вжити наступних заходів:

 - заборонити перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту;

 - зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

  - заборонити проведення масових (культурних, спортивних, розважальних,

соціальних, релігійних, професійних тематичних та інших) заходів;

- заборонити відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів не частіше ніж 1 раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, особи з стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями;       

  -  заборонити роботу ресторанів, кафе, барів, нічних закладів після 23.00 год.

 2. Сектору культури, молоді та спорту Драбівської селищної ради на період адаптивного карантину запровадити транслювання через гучномовці карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації.

  3. Відділу освіти селищної ради:

 - установити  з 29 березня до 09 квітня 2021 року на території Драбівської громади  карантин, заборонивши відвідування закладів освіти її здобувачами;

 - забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження розповсюдження небезпечного вірусного захворювання;

  - відмовитись від проведення та участі у масових заходах освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру;

 - розробити заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій та відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації.

  5. Комунальному некомерційному підприємству «Драбівська багатопрофільна лікарня» Драбівської селищної ради та Комунальному некомерційному підприємству «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги»:

- забезпечити готовність медичних закладів до роботи в умовах поширення захворювання на коронавірус COVID-19 та наявність необхідної кількості обладнання, медикаментів, дезінфекційних засобів тощо;

 - організувати посилений дезінфекційний режим приміщень лікувальних закладів;

 - забезпечити проведення відповідної роботи серед населення, з залученням засобів масової інформації на предмет щеплення населення від вірусної інфекції.

  6. Керівникам установ, організацій, підприємств усіх форм власності:

 - організувати посилений дезінфекційний режим в закладах комунальної власності, на підприємствах та організаціях незалежно від форм власності, закладах торгівлі, громадського харчування, місцях масового перебування людей;

   - провести роз’яснювальну роботу щодо обов’язкового звернення
до лікувальних закладів з ознаками гострого респіраторно-вірусного захворювання, не приховування інформації про перебування за кордоном;

 - сприяти встановленню гнучкого режиму робочого часу, при можливості, організувати дистанційну роботу працівників  на час карантину;

 - провести зустрічі з керівниками основних релігійних організацій щодо можливості обмеження проведення служб, мес і служінь із масовим перебуванням людей.

 7. Відділу обслуговування громадян № 10 Головного управління Пенсійного фонду України здійснювати прийом громадян виключно в зоні очікування, з дотриманням виконання постанови Головного санітарного лікаря України           від 09.05.2020 № 16.

 8. Драбівському відділенню поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаської області в межах повноважень забезпечити готовність сил та засобів до дій за призначенням в умовах впровадження карантинних обмежень на території громади.

   9. Драбівському РС УДСНС України в Черкаській області в межах повноважень забезпечити готовність сил та засобів для проведення заходів з дезактивації.

 10. Драбівському лабораторному відділенню Золотоніського міжрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр» проводити узагальнення інформації про рівень захворюваності населення на ГРВІ, коронавірус COVID-19 отриманих від закладів охорони здоров’я району та письмово інформувати  Драбівську селищну раду.                                                                       11. Драбівському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області в межах повноважень забезпечити:

- участь фахівців у перевірках соціально значимих об’єктів, закладів торгівлі та інших об’єктів з масовим перебуванням людей, підприємств щодо дотримання санітарного законодавства, забезпечення дезінфекційними засобами та матеріалами;

- здійснення, у встановленому законодавством порядку, заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, вжиття відповідних заходів щодо усунення наявних порушень.

   12. Старостам сіл вести постійний контроль над  жителями села які перебувають на карантині та самоізоляції. В випадку порушення ними карантинних вимог негайно телефонувати до відділення поліції.

 

Не наражайте на небезпеку себе чи своїх близьких, дотримуйтесь введених обмежень. Від поведінки кожного з нас залежить епідситуація в громаді.