Шановні жителі громади!

  • 503

 

Виконавчий комітет Драбівської селищної ради нагадує про необхідність наведення порядку на власній і прибудинковій території, територіях підприємств, організацій, установ. Разом з цим потребує вирішення питання утворення стихійних сміттєзвалищ. Частина мешканців скидає на купи обрізане гілля з дерев, листя, побутові відходи на узбіччя доріг, біля власних домогосподарств та на інших територіях загального користування. Це є грубим порушенням Закону України «Про благоустрій населених пунктів». 

Створення стихійних сміттєзвалищ, складування обрізаного гілля з дерев, листя, відходів будівельних матеріалів та іншого сміття на територіях загального користування, зокрема на узбіччях доріг, біля власних домогосподарств, підприємств, установ, організацій, суворо заборонено!

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 вказаного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки). Виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Драбівської територіальної громади є  КП «Драбівське ВУЖКГ».

Для вирішення проблеми утворення стихійних звалищ та утилізації вищевказаних відходів пропонуємо мешканцям домогосподарств забезпечити:

- самовивіз побутових відходів на звалище;

- створення компостної ями на території власного домогосподарства (для листя та інших побутових відходів);

- укладення угоди з КП «Драбівське ВУЖКГ» (вул. Центральна, 99) на додаткове вивезення та захоронення побутових відходів.

Також нагадуємо про заборону спалювання листя, гілок, побутових, промислових та інших відходів на території юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів, рекреаційних зон та майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини, пляжів, кладовищ, на прибудинкових територіях, територіях будівель та споруд інженерного захисту та інших не відведених для цього місцях.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це доволі значна сума для сімейного бюджету.

Переконливо просимо не створювати стихійних сміттєзвалищ, не виносити обрізане гілля з дерев, листя, відходи будівельних матеріалів та інше сміття на територію загального користування та не здійснювати його спалювання.

            

З повагою, виконавчий комітет Драбівської селищної ради

 Фото без опису