Виставка – пам’ять «Війна відгриміла, а пам’ять жива» (до Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні)

  • 530

 

Фото без описуМинають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Битва з нацизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської  навали. Наш обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль  втрати  бойових  друзів, зробити все для того, щоб  ніколи не перервався  зв’язок  поколінь.

В цьому році 9 травня Україна  відзначатиме  76 - річницю Перемоги  над нацизмом у Другій Світовій війні. Цього дня по всій Україні вкриються весняними квітами величні пам’ятники і скромні обеліски. Але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час здійснив неповторні подвиги, хто віддав  своє життя, заради  щастя нинішніх поколінь.

Напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, вшановуючи пам’ять героїв війни, в дитячій бібліотеці оформлено виставку – пам’ять «Війна відгриміла, а пам’ять жива». На виставці представлена документальна та художня література , яка відтворює події від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.

Читачі - діти мають змогу ознайомитися з літературою про війну та взяти почитати ці книги.