Покладанням квітів  відзначили День пам’яті та примирення і 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 1130

Фото без опису

   Сьогодні, 9 травня, у селищі Драбів  відбулося покладання квітів  до   пам’ятного знаку на площі Слави та пам'ятника Невідомому солдату  з нагоди відзначення   Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945).

  Квіти поклали керівники селищної ради, представники  громадських   організацій селища.

   Вся історія людства, на жаль, це історія війн. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. Весь світ щороку вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, жертв цієї страшної війни.

   Друга світова війна в свої горнила втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Україна за кількістю втрат посідає третє місце. Без перебільшення можна говорити про те, що українські воїни відіграли у перемозі чи не найвирішальнішу роль.

   День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) – це, без сумніву, надзвичайно важливі дати для Українського народу. День перемоги – це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли порозумітися, об’єднатися, піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

   У ці пам’ятні дні надзвичайно важливо згадувати та вшановувати як ветеранів, так і усіх, хто постраждав від нацизму: дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

   Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

 

Пам’ятаємо. Перемагаємо.