Замінування та порушення громадського порядку в суді відпрацювали на Драбівщині

  • 464

Фото без опису

28 травня, в приміщенні та на території Драбівського районного суду пройшли спільні тактико-спеціальні навчання співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області, поліцейських Головного управління Національної поліції в Черкаській області та фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

Практичне відпрацювання дій пройшло із суворим дотриманням протиепідемічних заходів.

Тактико-спеціальні навчання розпочалися з інструктажу, який провів заступник начальника Територіального управління підполковник Служби судової охорони Юрій Бас. Він наголосив, що першочерговими завданнями Служби є створення безпечних умов для суддів, членів їх сімей, працівників апарату суду та учасників судових процесів.

Діяти на випередження, змоделювати та попередити дії правопорушника, відпрацювати алгоритм дій при отриманні повідомлення про замінування, а також блокувати та видалити із зали судового засідання порушників громадського порядку – ці та багато інших завдань відпрацювали учасники.

Також всі учасники навчань пропрацювали тактику з попередження агресивних дій з боку учасників судового процесу шляхом проведення ефективної комунікації з ними та удосконалили порядок взаємодії в разі виникнення інших нештатних ситуацій.

Співробітники Територіального управління, поліцейські та рятувальники  діяли як єдине ціле задля забезпечення порядку в судових установах та припинення масових заворушень.