ПАМ'ЯТАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО ПОВОДЖЕННЯ НА ВОДІ!

  • 762

Фото без опису

Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце не має великої активності та становить мінімальну небезпеку перегрівання. Температура води повинна бути не нижче +17 0 С, більш холодна температура води є небезпечною.

   Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин.

   Не входьте, не впірнайте у воду після тривалого перебування на сонці.

   Не входьте у воду в стані алкогольного сп`яніння.

   Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях.

   Не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах.

   Якщо вас захопило течією, не намагайтеся з нею боротися. Треба плисти униз за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега.

   Не розгублюйтеся, навіть якщо ви потрапили у вир. Необхідно набрати по більше повітря в легені, зануритися у воду і, зробивши сильний ривок вбік, спливти.

   Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках. Вітром або плином їх може віднести дуже далеко від берега. А якщо таке трапилось намагайтесь привернути до себе увагу.

   Купання з маскою, трубкою і ластами потребує особливої обережності. Не плавайте з трубкою при сильному хвилюванні води.

   Не допускайте грубих ігор на воді.

   Купання дітей ні в якому разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати. Вчитися плавати обов`язково потрібно під керівництвом інструктора або батьків.

   Не лишайте біля води малят.

   Не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

   Порушення цих правил залишаються головною причиною загибелі людей на воді.

 

                                          Техніка рятування на воді!

   Підпливши, треба підпірнути під утопаючого і, узявши позаду одним з прийомів захоплення (класичний - за волосся), доправити до берега. У ви-падку, якщо потопаючому вдалося схопити вас за руки або шию - звільніть і негайно пірнайте - інстинкт самозбереження змусить його (її) вас відпустити. Якщо ж ця людина уже занурилася у воду, не залишайте спроб знайти її на глибині, а потім повернути до життя. Це можна зробити ще й в тому випадку, якщо той, хто потонув, перебував у воді близько 5 хвилин.

        Як тільки потопаючого витягли з води, відразу ж вживайте заходів з надання першої домедичної допомоги. По можливості, необхідно відразу викликати швидку медичну допомогу, а до її прибуття не припиняти спроб відновити дихання та проводити непрямий масаж серця постраждалого.

 

                                                          ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ!

  Порушення та нехтування правил безпечної поведінки на воді залишається головною причиною загибелі людей на воді. Нехай літній відпочинок буде сповнений лише приємними враженнями.