ПРОФІЛАКТИКА ПІДЛІТКОВОЇ ЗЛОЧИННОСТІ СЕРЕД ШКОЛЯРІВ ДРАБІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

  • 295

Фото без опису

8 червня поточного року за ініціативи начальника Драбівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області Івана Тищенка, спільно з інспектором ювенальної превенції сектору превенції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Тетяною Коваленко, напередодні літніх канікул, з метою запобігання нещасним випадкам серед дітей та попередження скоення неповнолітніми правопорушень, проведено профілактичну роботу серед учнів 5-9 класів закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с.Митлашівка Драбівської селищної ради на тему «Правила поведінки дітей під час літніх канікул». Відповідальність неповнолітніх». Види покарань, які застосовуються до неповнолітніх».

Під час проведення групового заходу, учням надано роз’яснення щодо основних правил поведінки на річках і водоймах, правила пожежної безпеки правила безпеки дорожнього руху та рекомендації щодо поводження з незнайомими людьми.

Також учням надано роз’яснення щодо особливостей адміністративної відповідальності неповнолітніх у віці від 16 до 18 років та кримінальної відповідальності у віці від 14 до 18 років. Особливу увагу під час лекції зосереджено на видах покарань, які застосовуються до неповнолітніх.

Також, в ході лекції, учнів ознайомлено із Законом України «Про пробацію», а саме зі містом ст.. 12 цього Закону щодо особливостей пробації щодо неповнолітніх, основна мета якої – це забезпечення нормального фізичного і психічного розвитку, профілактика агресивної поведінки, мотивація позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків.