Вже у ці вихідні: в області запускають Центр масової вакцинації проти COVID-19

  • 495

Всіх охочих щепитися проти ковіду запрошують зробити це уже цими вихідними. Центр масової вакцинації в обласному центрі запрацює вже цієї суботи. Про те, як він працюватиме, розповіла під час брифінгу заступниця очільника області Лариса Кошова.

Центр вакцинації населення від Covid-19 розташований у Будинку культури ім. І. Кулика за адресою вулиця Благовісна, 170/1. Працюватиме він у режимі вихідного дня з 9:00 до 16:00.

Звернутися до Центру може кожен охочий, віком від 18 років. Це можуть бути жителі Черкас та інших населених пунктів області. При собі потрібно мати документ, що посвідчує особу.

– Здійснюватимуть щеплення в порядку «живої» черги, однак пріоритет надаватиметься особам 65+ років, – наголосила Лариса Кошова. – Щеплення в Центрі здійснюватимуть вакциною CoronaVac. Вакцинацію проводитимуть лікарі 5 мобільних бригад. За добу тут планується імунізація до 350 осіб. Наголошу, що особам, які вже отримали одну дозу вакцини від коронавірусу, не потрібно звертатися до Центру за імунізацією другою дозою. Про час повторної вакцинації вас має повідомити сімейний лікар.

Водночас за черкащанами, які здійснять у Центрі щеплення першою дозою вакцини від COVID-19, гарантовано резервуватиметься й друга доза.

Загалом в області натепер щепилися 55 667 осіб. Повністю завершили вакцинацію 10 311.

 

Пресслужба ОДА