ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СПЛАТУ ПОДАТКУ НА ЗЕМЛЮ

  • 700

Фото без опису

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ, ВЛАСНИКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

ДРАБІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ!

 

Відділ земельних відносин та екології повідомляє вам про обов’язковість сплати земельного податку!

Так, відповідно до п.14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п.281.1. ПКУ, а саме:

281.1. Від сплати податку звільняються:

281.1.1. особи з інвалідністю першої і другої групи;

281.1.2. фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

281.1.3. пенсіонери (за віком);

281.1.4.ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

281.1.5. фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

281.2. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб пунктом 281.2 цієї статті, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

За несплату земельного податку ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також наносите збитки місцевому бюджету, основним джерелом наповнення якого, на сьогоднішній день, є збір за користування землею.

Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежить оздоровлення ваших дітей, благоустрій населених пунктів, утримання закладів позашкільної освіти та інше.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просимо звертатись до старости населеного пункту та відділу земельних відносин та екології Драбівської селищної ради (2 поверх, кабінет 208). Громадянам мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільг, документ, що посвідчує право на її використання.

Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій. Невиконання інших зобов’язань землекористувачів розглядатимуться в судовому порядку.