22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

  • 1812

  Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша в історії війна, яка забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника.

  Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності.

  Щорічно 22 червня наша держава відзначає День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, як відзначено в Указі Президента України «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності…».

  З нагоди відзначення цієї скорботної дати за участю селищного голови Світлани Орел, керівників селищної ради, представників ветеранської організації  відбулось покладання квітів до  пам’ятника Невідомому солдату на Братській могилі в селищі Драбів. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання подвиг загиблих воїнів-земляків.

    Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!