Уряд затвердив План заходів з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України

  • 367

Фото без описуКабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про заходи з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Ним затверджено комплексний план заходів,  мета якого впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів - захисників України.

Розпорядженням передбачено встановлення зменшеної копії державного прапора на могилах полеглих захисників України та залучення до цього процесу представників місцевого самоврядування, військовослужбовців, ветеранських та молодіжних громадських організацій.

Також ним затверджено використання пам’ятного знаку «Сонях» як символу Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ознайомитись з планом заходів можна за посиланням.

Нагадаємо, Указом Президента України від 23 серпня 2019 року №621/2019 установлено в Україні День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.