В с. Жорнокльови відбувся захід до Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні

  • 1603

Фото без опису

22 червня 1941 року  - день, який навіки позначений чорними цифрами в календарі памятних дат.

І хоч давно відлунали канонади грізних боїв, суворий час війни уже став надбанням історії, але нинішнє і прийдешнє покоління не в праві забути простих  солдат, які знесилені і поранені підіймалися з окопів, захищаючи наше право на мирне і щасливе життя. Вже майже не лишилося тих, хто пам’ятає злочин фашистів, які розстрілювали мирних жителів міст і сіл, не щадячи ні старих, ні малих, піддавали нелюдським тортурам полонених солдатів і офіцерів.

         Найбільш незахищеними в роки війни стали діти. Зараз їх називають «діти війни». Більшість із них працювали нарівні з матерями. Своїми маленькими рученятами трудилися задля фронту, задля перемоги.

         За участю селищного голови Світлани Орел,  дітей війни з усіх сіл та голів ветеранських організацій з нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні, в селі Жорнокльови Драбівської територіальної громади проведено захід «Дитинство, обпалене війною».

Жорнокльови – історичне село. В роки війни тут діяв концтабір для військовополонених. Про ті жахливі події, які відбувалися на Драбівщині, розповів директор Драбівського краєзнавчого музею Олександр Снітко. Поділився своїми дитячими спогадами й Василь Наталенко, житель села Нехайки - дитина війни.

Зі словами пошани та вдячності звернулася до присутніх дітей війни Драбівський селищний голова Світлана Орел та вручила всім продуктові набори.

         Музичні вітання військової тематики подарували учасники ансамблю ветеранів «Оберіг», читці та солісти Драбівського центру культури і дозвілля, учасники танцювального колективу «Дивоцвіт».

Окремі слова вдячності за гостинність, організацію заходу та смачну солдатську кашу висловлюємо господарю села Жорнокльови – старості Григорію Миколаєнку.