Народні гуляння на Івана Купала

  • 634

 

У ніч з 6 на 7 липня відзначається містичне свято Івана Купала. Існує безліч прикмет і звичаїв, пов'язаних з цим днем. Традиція відзначати Івана Купала налічує кілька століть. Наші предки вірили, що в цю ніч на землю виходять лісовики, відьми і злі духи, а захиститися від них допомагають вода і вогонь.

Спочатку на Івана Купала всі обряди та ритуали здійснювалися язичниками на честь бога Сонця. Святкувати починали ще до заходу сонця, оскільки вважалося, що купальська ніч є особливою, наповненою магією.

Цього року весело та з розмахом відзначали Івана Купала у Драбівській громаді: селищі Драбові, селах Білоусівка, Драбове-Барятинське, Жорнокльови, Криштопівка, Левченкове, Михайлівка, Нехайки, Перервинці.

Святкування відбулося біля сільських ставків та на річці Чумгак. Театралізовані купальські дійства «Ой на Івана, та й на Купала», дали змогу показати традиції українського народу з вшануванням народних свят, передати їх нащадкам, викликати інтерес до етнографічної пошукової роботи, відволікти людей від своїх проблем, надати можливість для спілкування, подарувати радість. Також, були представлені концертно-розважальні програми, купальські обряди і хороводи, купальські вогнища.

Народне гуляння продовжилося запальною дискотекою в ритмах купальської ночі.

Найменші жителі селища мали можливість розважитись з веселими аніматорами, пострибати на батутах, побавитись на різноманітних атракціонах  та скуштувати солодку вату.

 

Щиро дякуєму Народному депутату України Олегу Арсенюку за сюрприз для найменших учасників свята - це шоу мильних бульбашок, аніматори, аквагрим.Фото без опису