В Україні стартував проєкт “Агро Варта” з утилізації тари з-під ЗЗР

  • 442

utilizacziya

Європейська Бізнес Асоціація запускає пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин. Про це повідомляє пресслужба Асоціації.

Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що також є метою даного проєкту. 

Так, серед учасників “Агро Варта” – компанії-виробники та імпортери засобів захисту рослин ТОВ “АДАМА УКРАЇНА”, ТОВ “БАСФ Т.О.В”, ТОВ “БАЙЄР”, ТОВ “ФМС УКРАЇНА”, ТОВ “НУФАРМ УКРАЇНА”, ТОВ “САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН”, ТОВ “СИНГЕНТА”, ТОВ “ЮПЛ УКРАЇНА”.  

В рамках Проєкту були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР.

Найближчим часом планується запуск електронної платформи, за допомогою якою буде можливим подача заявок на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі.

Фермерські господарства та інші сільськогосподарські виробники на території Драбівської територіальної громади в рамках проєкту можуть покращити ефективність організації збирання, сортування, транспортування, зберігання, перероблення, знешкодження, видалення та утилізацію використаних пакувальних матеріалів і тари з-під пестицидів.