День Хрещення Русі – свято минулого, майбутнього й сьогодення!

  • 357

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, в Україні відзначається 1033-я річниця з Дня хрещення Київської Русі - України. Ця дата обрана не випадково, адже саме цього дня Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.

Хрещення Русі Володимиром відбулося 988 року в Києві.

Літописці описують: «Вийшов того дня Володимир з попами Корсунськими на Дніпро, де вже зійшлося людей без числа. Зайшовши у воду, стояли одні по шию, другі до грудей, молодь по груди ближче берега, а ще інші тримали дітей. Священики стоячи творили молитву. І можна було бачити і відчути радість, що приходила з небес і розливалася тут на землі задля спасіння стількох душ».

Фото без опису

Хрещення Київської Русі стало видатною подією не тільки в історії Православної Церкви, але й в історії українського народу. Воно мало важливі наслідки для країни. Для Православної Церкви Хрещення Русі було початком її офіційного існування.

Цінності християнства стали основою тих моральних установ, які завжди будуть залишатись актуальними для всіх людей незалежно від їхнього ставлення до віри та релігії.

Сердечно вітаючи жителів Драбівської громади та духовенство, від щирого серця бажаю, щоб свято хрещення Київської Русі зцілило і об’єднало наші душі у великій вірі до нашого Спасителя, примножувало добробут в кожному домі, давало здоров’я на багато мирних і щасливих років.

 

З повагою

Селищний голова                                                            Світлана ОРЕЛ