Легалізація  заробітної плати, «тіньової» зайнятості та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на контролі у влади

  • 999

Фото без опису29 липня поточного року під головуванням заступника селищного  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зореслава Рудченка відбулося  засідання робочої групи з питань сприяння легалізації заробітної плати і зайнятості населення та збільшення надходження до бюджету Драбівської громади.

Фото без опису

Фото без опису

В ході засідання проведено детальний аналіз платників-мінімізаторів, які за даними ДПС  порушують законодавчі гарантії щодо виплати заробітної плати.

Запрошені юридичні та фізичні особи-підприємці надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі нижче мінімальної, розповіли про вжиті заходи щодо її підвищення.

Фото без опису

За результатами засідання робоча група вирішила проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників. Спільними зусиллями сприяти у забезпеченні присутності суб’єктів господарювання на робочих групах для проведення співбесід щодо питань підвищення рівня оплати праці та легалізації виплати заробітної плати.