У Драбівській громаді відкрито відділення паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації та інфекційне відділення КНП «Драбівська  багатопрофільна лікарня» Драбівської селищної ради

  • 3288

 

В рамках відзначення у громаді 30-ї річниці незалежності  України, 19 серпня   відбулося  відкриття відділення паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації та інфекційного відділення КНП «Драбівська  багатопрофільна    лікарня» Драбівської селищної ради.   

     Захід розпочався з вітальних слів  селищного голови Світлани ОРЕЛ,  народного депутата України  Олега  АРСЕНЮКА,  голови обласної державної адміністрації  Олександра  СКІЧКА  та директора лікарні  Світлани Бойко.

      Як зазначила у вітальному слові  селищний голова  Світлана  ОРЕЛ, що надання медичної допомоги тяжкохворим людям - це  важливий,  надзвичайно  чутливий і непростий, як з фізичної, так і з психологічної точки зору,  напрямок нової системи охорони здоров’я в Україні.

     У хоспісних відділень найгуманніша місія – допомогти хворому в стражданні,  дати йому  можливість прожити сьогодення так, щоб накопичити щасливі спогади на день прийдешній.

     Багато людей потребують сьогодні такої допомоги і шанс її отримати вони здобули завдяки  спільній роботі  місцевої влади, депутатського корпусу, спонсорської допомоги та злагодженій праці трудового колективу лікарні .

        У своєму виступі директор лікарні  Світлана  БОЙКО  відмітила, що у відділенні буде надаватися допомога тяжкохворим пацієнтам, які мають невиліковні захворювання із використанням мультидисциплінарного підхіду, орієнтованого індивідуально на кожного пацієнта, адже, як відомо, що разом з хворобою виникають труднощі майже у всіх сферах життя людини. Тому наші пацієнти можуть розраховувати не тільки на кваліфіковану медичну допомогу, а і підтримку з боку соціальних працівників, священників, різних громадських організацій. У штаті також є посада психолога, так як психологічна підтримка може знадобитися не тільки пацієнтам, а також і їхнім родинам.

       Директор лікарні висловила слова щирої вдячності   народному депутату України  Олегу  АРСЕНЮКУ,  депутатам  обласної ради Григорію  ПЛІЧКУ  та  Сергію БУЦЬКУ за фінансову підтримку проведення капітального ремонту приміщення відділення  та придбання функціональних ліжок  для оновленого інфекційного відділення лікарні.

     На завершення заходу, присутні оглянули  палати відділення паліативної, хоспісної допомоги та реабілітації та інфекційного відділення КНП«Драбівська  багатопрофільна лікарня».