Відбулися урочисті заходи до Дня Державного Прапора України

  • 1484

Фото без опису

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

З нагоди цієї визначної події в Драбівській селищній раді відбулися урочистості за участю керівництва громади, делегацій установ та організацій селища, громадськості, молоді. Учасники заходу на чолі із селищним головою Світланою Орел  вшанували пам'ять борців за Незалежність України покладанням квітів до пам’ятного знаку та під звуки Гімну України урочисто підняли Державний Прапор України.

Захід  продовжився у Центрі культури і дозвілля, де до присутніх з вітальним словом звернулася селищний голова Світлана Орел. «Від усього серця бажаю Вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров'я, добробуту і щастя кожній родині.  Нехай символ України – Державний прапор – осяює наш шлях та надихає до нових успіхів у добрих справах задля розвитку України!» - з такими словами до присутніх у залі звернулась вона.

   Завершилися урочисті заходи концертною програмою за участю   аматорів  Центру культури і дозвілля.