24 серпня Драбівська громада святкувала  День Незалежності України

  • 1073

24 серпня Україна святкувала 30  років своєї незалежності. З нагоди цієї величної події у Драбівській територіальній громаді пройшли урочисті заходи, участь у яких взяли представники органів  влади, підприємств, установ, громадськість та жителі територіальної громади.

Фото без опису

«Українська незалежність має свої прості символи, а ще смак, колір, запах, в неї є свій голос - вона звучить, пахне вогнем, спаленими шинами, скошеною травою і свободою. А ще вона гримить, гарчить, стріляє й образити себе не дасть… Незалежність України  - це її люди. Прості, звичайні, талановиті, унікальні. Ті, хто шанує свій рід, досліджує історію предків, хто не ставить діагнозів, а робить висновки із історії країни і власних вчинків.  Ті, хто не просить допомоги від чиновників, а вимагає не заважати. Ті, хто волонтерить для фронту, в онкоцентрах, у дитячих будинках. Ті, хто купує апарати для дихання і продуктові пакети для літніх людей. Я знаю багато таких людей! І саме вони дарують мені надію і віру в  прекрасне майбутнє нашої держави…» - з такими словами до присутніх звернулась селищний голова Світлана Орел. 

 Фото без опису

Святкування продовжилось урочистою церемонією нагородження кращих працівників різних галузей економіки і соціальної сфери громади грамотами   обласної та районної державних адміністрацій, районної  та селищної ради, врученням подяк Драбівського селищного голови.

 Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису  Фото без опису

Під час проведення заходу для наймолодших жителів громади працювало «дитяче містечко», де малеча вдосталь могла награтися на дитячих батутах, гірках та атракціонах. Поціновувачів української пісні порадував своїм співом Черкаський  державний академічний заслужений український народних хор, колективи і солісти Черкаської обласної філармонії.

Фото без опису Фото без опису

Справжньою родзинкою цьогорічного святкування стало відкриття оновленого парку сімейного відпочинку в  центрі селища Драбів. Досить довгий період ця паркова зона знаходилась у непривабливому стані, та за ініціативи селищного голови Світлани Орел, завдяки фінансовій, технічній та матеріальній підтримці спонсорів парк став новою, сучасною, привабливою локацією для відпочинку.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

«Ми відкриваємо його у день святкування 30-ї річниці Незалежності України.   Тому цей   день  нагадає нам,  що  так як і наша молода держава щодня змінюється на краще, так і  наша громада, і ми з вами маємо змінюватись, розвиватися, ставати кращими, натхненно працювати на благо людей…» - з такими словами до присутніх звернулась голова громади.

Чудовий настрій і заряд енергії отримали всі присутні, що відвідали захід, а також змогли переглянути: локацію  «Драбівська громада», де кожне село  презентувало себе, присутні переглянули обрядове дійство «Обжинки», майстри декоративно-прикладного мистецтва представили свої роботи,  вихованці Драбівської дитячої школи мистецтв порадували виставкою художніх робіт, бібліотечні установи громади презентували  виставку-інсталяцію книг, рушників та квітів.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Урочистості завершилися дискотекою під відкритим небом та святковим феєрверком.