Забезпечення системи якості освіти у закладах громади

  • 437

Забезпечення якості освітньої діяльності, рівного доступу до освіти і неупередженого ставлення до всіх дітей — важливі завдання сучасного директора закладу освіти.

Фото без опису

Так, у рамках проведення серпневих освітянських зустрічей поради керівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Драбівської селищної територіальної громади щодо підготовки закладу освіти до інституційного аудиту та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти надала начальниця управління ДСЯО у Черкаській області Оксана Компанієць.

Фото без опису

25 серпня були обговорені питання щодо стратегічних напрямків діяльності, повноважень, основних принципів та місії управління Державної служби якості освіти у Черкаській області.

«Важливою є зовнішня оцінка якості освіти, яку здійснюють педагогічні працівники, колеги, експертна думка яких є професійною і об’єктивною. Інституційний аудит дасть можливість закладу зрозуміти, на якому рівні відбуваються освітні і управлінські процеси, покаже сильні сторони закладу та напрями, на які треба звернути додаткову увагу, наскільки кожен заклад освіти унікальний, і обирає свій шлях, враховуючи власні традиції й особливості. Усі мають поділяти єдині цілі та принципи, у центрі яких – право дитини на якісну освіту», – зазначила начальниця управління.

На зустрічі обговорено питання формування ефективної системи внутрішнього контролю, проведення сертифікації вчителів, інституційного аудиту закладів освіти, надано роз’яснення щодо посібника «Абетка для директора».

Фото без опису

За результатами семінару учасники отримали кваліфіковані відповіді на питання та рекомендації. Наостанок Оксана Анатоліївна закликала учасників семінару до активної співпраці та налагодження тісних робочих зв’язків задля забезпечення якісної освіти для майбутнього покоління.