Черкаська обласна служба зайнятості 30 років на ринку праці

  • 247

 Фото без опису

        За роки незалежності України, вітчизняний ринок праці суттєво змінився. На сьогодні завдання № 1 для обласної служби зайнятості - адресна допомога кожному клієнту, прагнення до гнучкості та адаптованість до сучасних викликів на ринку праці.

         Якщо на початку 90-х років за сприяння обласної служби зайнятості щороку роботу знаходили близько 10 тис. незайнятих громадян, то тепер щороку близько 36 тис. людей.

          Державній службі зайнятості 30 років. У неї, як і у кожної людини, в житті бували різні періоди. Щоразу, відкриваючи нову сторінку історії, першочерговим завданням була соціальна захищеність людей.

         За словами директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка, згідно з пріоритетами державної соціальної політики і світовим досвідом, в роботі фахівців використовується рекрутингові засади. Сьогодні служба зайнятості є майданчиком з надання широкого спектру послуг, зокрема й через електронні сервіси, мета яких зробити послуги максимально комфортними і доступними.

         У доробку Черкаської обласної служби зайнятості зберігаються тисячі успішних історій людей, які свого часу, отримали соціальну підтримку та сприяння у підборі підходящої роботи.

За 30 років роботи Черкаської обласної служби за сприянням у працевлаштуванні звернулося понад 1 млн 420 тис. безробітних осіб. Завдяки наполегливій праці фахівців та надійному соціальному партнерству:

 - працевлаштовані понад 872 тис. пошукачів роботи;

 - професійне навчання пройшли 180,3 тис. безробітних;

 - тимчасовою зайнятістю забезпечено 363 тис. осіб.

         Нині обласна служба зайнятості - це досвідчені колективи професіоналів, які надають послуги клієнтам: як під час особистих прийомів, так і дистанційно, онлайн. Служба дотична до всіх процесів, які відбуваються в громаді, місті та області. Вона – партнер влади у залученні інвестицій, розвитку економіки та місцевого самоврядування. І що найголовніше – служба довела свою необхідність та ефективність і має можливість розвиватись і далі.

         Вдосконалюється кожен учасник ринку праці, а разом з тим зростає необхідність до зміни парадигми та впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг службою зайнятості.

         Попереду цифровізація послуг та модернізація державної служби зайнятості, як сервісної установи сучасного формату з новими технологіями та методами.

         Напередодні 30-ої річниці Незалежності України, коли оцінюється зроблене й окреслюються плани на майбутнє, усвідомлюємо, що наша спільна праця та сумлінне ставлення до виконання обов’язків перед державою, відкриває шлях до благополуччя і процвітання.

         З нагоди свята бажаю кожному міцного здоров’я, незламного оптимізму, родинного затишку та добра. Хай додається енергія, наснага і впевненість у власних силах і переконаннях.

         Нехай згуртованість, мир і злагода панують у нашій дружній незалежній Україні!

Фото без опису

Сектор інформаційної роботи ОЦЗ