Освіта в громаді: розвиток системи освіти в контексті сучасних вимог

  • 442

Фото без опису

Освіта в громаді: розвиток системи освіти в контексті сучасних вимог. Під таким гаслом сьогодні, 27 серпня, відбувся серпневий форум педагогічних працівників Драбівської селищної територіальної громади за участю педагогічних працівників закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної, інклюзивної освіти громади.

Розпочала форум начальник відділу освіти селищної ради Людмила Рудик, яка  звернулась до присутніх із тезами, як буде рухатися освіта в громаді, які є виклики та загрози і які є можливості  і завдання, що мають бути реалізовані відповідно до напрямків розвитку.

Фото без опису

Селищний голова Світлана Орел привітала освітян з початком нового навчального року,  та наголосила на тому,  що:  «Найголовніша і найважливіша мета нашого суспільства в сучасних умовах – захистити і вберегти наших дітей та сформувати суспільство креативних і освічених людей, які завтра будуть примножувати здобутки нашої держави, краю, громади. Виконання цих завдань і досягнення поставлених цілей можливе за умови об’єднання зусиль та ресурсів усіх, хто зацікавлений у розвитку освіти в громаді…». Особливу увагу звернула на тому, що сьогодні на перший план  крім якісного навчально-виховного процесу постають і нові завдання - оновлення обладнання харчоблоків, ефективне управління організацією харчування на місцях і впровадження культури здорового харчування. І селищна рада всіляко намагатиметься запровадити  в наших освітніх закладах  реформу системи шкільного харчування.

Фото без опису

Традиційно не обійшлося без нагородження кращих освітян громади,  вручення сертифікатів на ноутбуки чотирьом закладам освіти.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Зустріч проходила на 6 платформах, які представляли спікери:

«Дошкільна освіта: виклики сьогодення»,

«Реалізація положень Концепції «Нова українська школа»,

«Інклюзія - шлях до взаєморозуміння»,

«Нова система харчування»,

«Робота закладів освіти в умовах пандемії»,

«Національно-патріотичне виховання в закладах освіти».

Форум був насичений – обговорювали зміни в освітній галузі, презентували досягнення, визначали напрямки та пріоритети розвитку.

Фото без опису