Сьогодні вся Україна сумує…

  • 865

       Фото без опису

29 серпня-день, який увійшов до нашої історії як один з найчорніших і найстраждаліших.

Сім років минуло від Іловайської трагедії, яка стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни. І саме в цей день ми прихиляємо коліна перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу.

28 та 29 серпня у Драбівській громаді пройшли заходи з вшанування пам’яті Героїв, які полягли в боротьбі за незалежність України з нагоди Дня пам’яті загиблих захисників нашої держави.      

У суботу 28 серпня в рамках проведення заходів пам’яті в селищі Драбів проведено велопробіг за участю ветеранів АТО/ООС, голови селищної ради Світлани Орел,  працівників селищної ради, представників громадських та молодіжних організацій, дітей та жителів громади.

Символом велопробігу стала квітка соняха – символ історичної мужності українських воїнів. У 2014 році  трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників України. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім.  

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

      29 серпня  на Алеї Героїв в селищі Драбів зібралися учасники бойових дій — ветерани АТО/ООС, очільники громади та Золотоніської районної державної адміністрації, депутат обласної ради Григорій Плічко, працівники селищної ради, жителі селища щоб віддати данину пам’яті та поваги тим українцям, які любов до Батьківщини поставили вище за власне життя.

   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Хвилиною тиші вшанували всіх воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність України. Серед них - 4 наших земляків.

«Пам’ятати – це обов’язок кожного свідомого українця, пам’ятати тих Героїв, які прагнули зробити усе, щоб у нас було достойне майбутнє і віддали за цю мрію найдорожче – своє життя. Пам’ятаймо всіх, хто вже не з нами... Вони боролися за наше життя... Не забуваймо це! Закарбуймо їхні імена у ВІЧНОСТІ», - зазначила у своїй промові селищний голова Світлана Орел. 

Керівник громади висловила щирі співчуття  родинам  усіх загиблих захисників. Особливо теплими слова підтримки  звернулася до Людмили  Онопрієнко,  дружини  загиблого героя Володимира Онопрієнка, і його доньки Руслани, які були присутні на  зібранні.  Сьогодні  дружина отримала високу нагороду свого чоловіка  – орден «За мужність».

Вклонилася матері загиблого героя – Надії  Петрівні Онопрієнко, подякувала за  велику  пожертву, за справжнього сина України. Побажала міцного здоров’я і довгих років життя.

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису

 

Вшанування Героїв пройшло також і у населених пунктах ромади. У селищі Драбів вшанували пам’ять про Потапенка Олександра Олександровича та Онопрієнка Володимира Володимировича. У селі Білоусівка  вшанували пам‘ять про Шевченка Василя Віталійовича, у селищі Драбове-Барятинське вшанували  пам‘ять про Шамчука Володимира Анатолійовича.  

З безмежним сумом та повагою до їх подвигу керівництво громади, районної державної адміністрації, учасники бойових дій та представники громади поклали  на  їх могили  квіти,  як символ  вдячності  і пам’яті про їх величний подвиг.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Низький уклін і подяка воїнам, які захищали рідну землю!

Честь і слава Героям!

Вічна та світла їм пам’ять!