Мережі ЦНАП 9 років

  • 400

 

Вже 9 років українці отримують якісні державні послуги в центрах надання адміністративних послуг без бюрократичної тяганини та довгих очікувань.

06 вересня 2012 року Верховною Радою України було ухвалено Закон України «Про адміністративні послуги», який визначив правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

За результатами опрацювання показників звітності статичного моніторингу функціонування центрів надання адміністративних послуг  мережа ЦНАП становить 2337 точок доступу до адміністративних послуг: 984 ЦНАП, 105 територіальних підрозділів, 1224 віддалених робочих місць адміністраторів та 24 мобільних ЦНАП.

Наразі в центрах працюють близько 6000 адміністраторів.

Центр надання адміністративних послуг Драбівської селищної ради розпочав свою роботу у лютому 2021 року.

Суб’єкти звернень можуть отримати понад 200 послуг, серед яких послуги:

- державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- послуги місцевого значення та реєстрації місця проживання;

- послуги соціального характеру;

- комплексна послуга єМалятко;

- послуги Державної міграційної служби України,

- послуги Держгеокадастру.  

З нагоди 9-ї річниці прийняття Закону України «Про адміністративні послуги» відділом «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Драбівської селищної ради створено святкову атмосферу та організовано заходи, зокрема екскурсію для найменших відвідувачів ЦНАП; ігри для суб’єктів звернень «Відчуй себе адміністратором ЦНАП» та «Найрозумніший у ЦНАП».

 

 

Привітали адміністраторів та долучилися до святкових заходів селищний голова Світлана ОРЕЛ та керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Драбівської селищної ради Ольга КРАСОХА.

Під час візиту селищний голова підкреслила важливу роль ЦНАП в забезпеченні функціонування сервісної держави – держави для громадян і бізнесу, належній реалізації прав фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг, їх наближенню до громадян та зазначила, що завдяки якісному та неупередженому виконанню обов'язків адміністраторів збільшується ступінь довіри громадян до влади.