Обери професію своєї мрії: стартував масштабний всеукраїнський проєкт

  • 326

 

В Україні стартував масштабний всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії». Комунікаційно-просвітницька кампанія охопить понад пів мільйона учнів та вчителів старших класів усіх загальноосвітніх шкіл України вже цього року. Про це інформує МОН.

Основна мета проєкту – у найкоротший термін побудувати ефективну профорієнтаційну систему, яка з’єднає сферу освіти з реальним ринком праці для підготовки висококваліфікованих кадрів та не поступатиметься найкращим міжнародним аналогам.

Учні старших класів з усіх регіонів України можуть безкоштовно:

  • пройти профорієнтаційне тестування;
  • отримати консультацію кар’єрного радника;
  • ознайомитись із трендами ринку праці завдяки мультимедійним курсам у міжнародному форматі SCORM;
  • відвідати онлайн-екскурсії на найкращі українські підприємства.

Також у вересні запрацює Школа кар’єрного радника, в якій кожен вчитель може здобути практичні знання профорієнтаційної роботи.

Наразі виїзд українців за кордон у пошуках роботи є викликом для держави. За офіційною статистикою понад 50% українців працюють не за фахом, що призводить до структурного безробіття. Саме для розв’язання цієї проблеми Міносвіти визначило професійну орієнтацію молоді одним з основних своїх пріоритетів.

Докладніше – на пілотному порталі Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри для молоді «Обери професію своєї мрії».