Не старіє і не зникає пам’ять про ті тривожні літа 1941 -1943 років!

  • 280

78 років тому селище Драбів і населені пункти колишнього району звільнено від фашистських загарбників. 22 вересня – особливий день для жителів Драбівщини. Саме в ніч з 22 на 23 вересня 1943 року, коли солдатам Червоної армії вдалося вигнати ворожих окупантів із Драбівщини, було покладено початок визволенню Черкаської області.

Фото без опису

15 тисяч синів і дочок драбівської землі захищали та визволяли Вітчизну в роки Другої світової війни, 6 тисяч із них навіки лишилися на полях боїв. І нині ми низько схиляємо голови перед подвигом воїнів-визволителів, які загинули у праведному бою за честь і свободу рідної Вітчизни.

Не старіє і не зникає пам’ять про ті тривожні літа. Вона нагадує нам пам’ятними знаками, застиглим у суворому монументі бійцем, пильно дивиться у залах музеїв, відгукується зі сторінок книг, її, – мужню і величну, – народ передає із уст в уста, від покоління до покоління.

 У цей знаменний день закликаємо згадати всіх, хто віддав своє життя за свободу нашої малої Батьківщини, хто загинув на фронтах, в окупації чи таборах смерті, хто пішов із життя від ран у повоєнний час.

Вічна і світла пам’ять загиблим!

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави.

Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.

Шановні переможці, Ваша мужність і відвага, героїзм та нескореність є зразком для прийдешніх поколінь. Міцного Вам здоров’я, довгих років життя, мирного неба над головою, любові та уваги рідних і близьких.

Слава Україні!