Історичний книгопоказ «Славетні лицарі українського народу»

  • 353

Фото без опису

 

У календарі пам’ятних дат українського народу день 14 жовтня позначений одразу трьома святами – це свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України. Усі ці свята є взаємопов’язаними і виникали послідовно.

Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. Для запорізьких козаків це свято було храмовим, адже  Покровська церква  була священною для кожного січовика – від її порога вони вирушали на захист рідної землі і з подякою за порятунок поверталися до неї після походів.

Отож і День українського козацтва відзначається саме в день Покрови Пресвятої Богородиці. Цю традицію перейняли військовослужбовці України,  які хоробро боронять кордони держави від зазіхань північного сусіда-агресора.

Напередодні цих свят, в дитячій бібліотеці представлено історичний книгопоказ «Славетні лицарі українського народу», за допомогою якого  читачі бібліотеки мають змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, про подвиги воїнів-захисників, які  і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів.