Вітаємо жителів села Білоусівка з Днем села!

  • 749

Шановні жителі села Білоусівка!

     

      Кожен населений пункт нашої громади має власну історію, видатних та працьовитих односельчан, і приводом згадати та вшанувати поважних людей, відзначити свої здобутки за рік є День села, який ви святкуватимете 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва та День захисників і захисниць України.

     Відзначаючи День села на велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, варто згадати історію села, яка нерозривно пов’язана із козацтвом. Білоусівка - старе козацьке поселення, коріння якого сягає в 16 століття. В 1650 році Білоусівка була позначена на карті як великий населений пункт. Сама назва села походить від першого поселенця козака -  Білоуса. Отже, можна з гордістю сказати, що жителі села Білоусівки козацького роду.

     День села - свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місцевості з особливим колоритом і славною історією. Берегти традиції, звичаї та свята рідного села, примножувати здобутки його на радість дітям, не цуратися його буднів та продовжувати історію - святий обов’язок кожного жителя. Немає сумніву, що наполеглива, самовіддана праця жителів вашого села є гарантією постійного і ефективного його розвитку.

    Тож, з нагоди Дня села, від селищної ради, виконавчого комітету та депутатського корпусу вітаю всіх мешканців Білоусівки та бажаю міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою та рідної землі під ногами.        Нехай серця наповнюються гордістю за своє рідне село. Нехай у ваших сім’ях панує мир і спокій, а життя буде довгим і щасливим. Міцного здоров'я всім, радості і благополуччя.

      Нехай Покров Пресвятої Богородиці завжди захищає кожну родину та всю Україну!

      Зі святом!

 

З повагою

Селищний голова                                                                Світлана ОРЕЛ