В Драбівській громаді пройшли заходи до Дня захисників і захисниць України

  • 552

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва у Драбівській громаді проведено ряд заходів.

З самого ранку селищний голова Світлана Орел разом із головою селищної ветеранської організації Валентиною Крокосенко та головою громадської організації «Спілка воїнів АТО Драбівщини» Віктором Стойдою вшанували пам'ять та поклали квіти на могили загиблих у зоні антитерористичної операції земляків Онопрієнка Володимира та Потапенка Олександра. Старости сіл Білоусівка та Драбове-Барятинське разом із представниками громадськості побували на могилах загиблих земляків Шамчука Володимира та Шевченка Василя та вшанували їх пам'ять.

Урочистості з нагоди Дня захисника і захисниць України продовжилися у Центрі культури і дозвілля в селищі Драбів. Відзначити свято і вшанувати пам'ять загиблих побратимів зібралися учасники бойових дій в зоні проведення АТО, їх рідні та родини, волонтери, жителі громади.

З вітальним словом до присутніх у залі звернулась Світлана Орел, яка зазначила, що цей день вибрано не випадково, адже упродовж століть, 14 жовтня, відзначається велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. І з роками воно набуло особливо важливого змісту, адже пов’язане з боротьбою за свободу та порятунком рідної землі від ворогів. В часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День українського козацтва, адже Матір Божа вважалася покровителькою усього українського козацтва, які глибоко й щиро шанували її образ, вірили в її силу.

З нагоди Дня захисників і захисниць України за самовіддане служіння українському народові, сумлінне і бездоганне виконання своїх службових обов’язків під час захисту суверенітету та територіальної цілісності держави, громадянську позицію селищний голова вручила Почесні грамоти Золотоніської районної державної адміністрації учасникам антитерористичної операції на Сході України Устименку Івану, Яненку Руслану, Фурсаю Володимиру, та Почесні грамоти Драбівської селищної ради Вигулярному Єгору, Стойді Володимиру, Костюку Петру. Дружинам та матерям загиблих вона вручила цінні подарунки та квіти.

У програмі заходу звучали патріотичні та ліричні пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності Центру культури і дозвілля селищної ради.