Сьогодні знакове свято новітньої історії України – День Гідності та Свободи

  • 195

 

 Фото без опису

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. День гідності та свободи – це не лише про один день, це про зміну свідомості українців, про їхні принципи та прагнення кращого майбутнього. Це є підтвердженням того, що попри різні особисті погляди, українці вміють об’єднуватися задля обстоювання основних цінностей.

В цей день згадують, як саме починалися ті далекі події, що стало поштовхом до них. Фото без опису                                                      На Помаранчеву революцію український народ вийшов через фальсифікацію на виборах президента країни. Революція гідності почалася через те, що тодішній глава держави, пішов проти народної волі. Сьогодні ті дні здаються далекими. Але для учасників двох Майданів події все ще залишаються надзвичайно важливими.

 

Фото без описуСаме у 2013 році розпочався новий відлік в історії України, який ознаменував прагнення українців створити європейську державу.     Ті події змінили не тільки нашу історію, вони – живе нагадування, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави. 21 листопада 2013 року український народ вкотре довів, що саме він є повноправним господарем у своїй країні та на своїй землі. Вийшовши на Майдан, аби відстояти свої європейські прагнення, українці заявили на весь світ, що вони і лише вони мають право вирішувати подальшу долю своєї держави, а відтак і власну.

Революція Гідності — саме під такою назвою увійшли в новітню історію України ті буремні події зими 2013-2014 років. А увійшовши, стали однією із найтрагічніших її сторінок. Обравши свободу, Україна заплатила надто високу ціну. Втрачено тисячі українців, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни

Сьогодні, вшановуючи подвиг співвітчизників, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору,  щиро дякуємо їм за те, що своїм прикладом запалили й надихнули мільйони українських сердець.

Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні, які пожертвували життям заради віри в ідеали європейської, вільної та демократичної України. І найперше, що має зробити нині кожен із нас, — це не зрадити їх.

Любов до Вітчизни єднає всіх, у боротьбі за свободу, гідність, право на світле майбутнє для нас і наших нащадків.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у ваших домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави!