У громаді пошанували людей з інвалідністю

  • 1102

  Фото без опису

 У зв'язку з відзначенням 3 грудня 2021 року Міжнародного дня людей з інвалідністю, з метою соціальної підтримки найбільш вразливих категорій громадян, які зареєстровані і проживають у громаді, селищним головою Світланою ОРЕЛ видано розпорядження згідно якого  :

        - надано одноразову матеріальну допомогу 43 дітям з інвалідністю  у розмірі 1000,00 грн. на одну особу;

    - надано  одноразову матеріальну допомогу 9 опікунам, у яких під опікою перебувають недієздатні особи з інвалідністю, у розмірі 1000,00 грн. на одну особу. 

     Рішенням селищного голови, за пропозицією громадського об’єднання «Асамблея інвалідів Драбівщини» та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю :

    - нагороджено грамотами Драбівської селищної ради за активну громадську діяльність, особистий внесок у забезпечення соціального захисту людей з обмеженими можливостями, членів громадського об’єднання «Асамблея  інвалідів Драбівщини»:

           ЖАРКОВУ Олену Іванівну,

           МИХОЛАТ Любов Іванівну,

           РАДЧЕНКО Людмилу Василівну,

           ТИТАРЕНКО Наталію Вікторівну,

           ТИТАРЕНКО Олену Миколаївну,

           ЦІКОРУ  Тетяну Іванівну,

 з виплатою матеріального заохочення ( одноразової матеріальної допомоги) у сумі 500,00 грн. кожній.

     Також, рішенням селищного голови, надано одноразову матеріальну допомогу особам з інвалідністю - членам громадського  об’єднання «Асамблея  інвалідів Драбівщини», які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі сім’ям, у яких проживає по дві особи з інвалідністю, у розмірі 500,00   грн. на одну особу,  на загальну суму 9 500 грн.

Довідково.

      На території Драбівської громади проживає 636 осіб з інвалідністю загального захворювання 1 і 2 групи, 876 осіб з інвалідністю 3 групи, 53 особи з інвалідністю внаслідок війни, 43 дітей з інвалідністю. 

     З метою забезпечення підтримки та соціального захисту окремих категорій громадян  –  осіб з інвалідністю, осіб похилого віку, які не здатні до самообслуговування, інших мало захищених верств населення Драбівської територіальної громади, здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, у січні  поточного року рішенням Драбівської селищної на території Драбівської територіальної громади  утворено  комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг».

     На сьогодні Центр надає соціальні послуги 629 громадянам, в тому числі 42 особам з інвалідністю.

   У громаді працює Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний  центр» головним завданням якого є виявлення, психолого-педагогічне вивчення, визначення труднощів та можливостей розвитку дітей з особливими освітніми потребами,  надання родинам, педагогам, зацікавленим особам актуальної інформації про соціальну і освітню політику держави, програми і послуги щодо підтримки дітей з особливими потребами, новітні освітні та реабілітаційні технології, кращий досвід в галузі інклюзивної та спеціальної освіти.       

     Впродовж поточного року у громаді проводилася робота щодо підтримки людей з інвалідністю, зокрема :

     з нагоди Великодних свят 47 дітям з інвалідністю вручено великодні подарунки;

  щомісячно надається допомога у сумі 1000,00 грн. на часткове відшкодування транспортних послуг особам з інвалідністю, які проходять лікування  методом гемодіалізу (5 осіб на загальну суму 50,0 тис. грн.);

    надано матеріальну допомогу на лікування 54 особам з інвалідністю,  5 дітям з інвалідністю;

  надано матеріальну допомогу на поліпшення матеріально-побутових умов 7 учасникам АТО/ООС - особам з інвалідністю внаслідок війни.

     З нагоди відзначення  Дня захисників і захисниць України виділено матеріальну допомогу 10 учасникам АТО/ООС –  особам з інвалідністю внаслідок війни .

    На умовах співфінансування профінансовано лікування у санаторії «Мошногір’?я»  2 учасників АТО/ООС, з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни.

    За рахунок коштів селищного бюджету  влаштовано 2 жителів нашої громади - осіб з інвалідністю до стаціонарного відділення КЗ «Центр надання соціальних послуг» Великохутірської сільської ради. 

    Підготовлено документи та направлено на влаштування до Комунального закладу «Черкаський геріатричний пансіонат» Черкаської обласної ради 2 осіб, які не здатні до самообслуговування, до Гельмязівського психоневрологічного інтернату – 1 особу з інвалідністю.

   Для сприяння статутній діяльності  громадського об’єднання «Асамблея інвалідів Драбівщини» із селищного бюджету у поточному році виділено кошти у сумі 20,0 тис. грн..

    Відділом соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради  проведено виплату компенсації непрацюючим особам працездатного віку, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю 1 групи на непрофесійній основі (10 осіб) на загальну  суму 69,8 тис. грн.