Вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

  • 455

Фото без описуСьогодні, 14 грудня, у селищі Драбів відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Біля пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг, у якому взяли участь селищний голова Світлана Орел, керуюча справами селищної ради Ольга Красоха, голова Організації ветеранів селищної ради Валентина Крокосенко та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника, вшанували хвилиною мовчання тих, хто відійшов у вічність та словами вдячності відзначили подвиг присутніх учасників ліквідації страшної аварії. 

Після завершення заходу всі бажаючі відвідали Драбівський краєзнавчий музей, де директор музею Олександр Снітко провів тематичну екскурсію «Дзвони Чорнобиля». В ході екскурсії присутні ознайомилися з історією рідного краю, оглянули тематичну виставку «Дзвони Чорнобиля», а учасники ліквідації наслідків аварії поділилися спогадами про події квітня 1986 року.

Чорнобиль – це історія, яка має початок, але не має кінця, тож вкрай важливо зберегти правду про те, що відбувалось у ті тривожні і страшні дні.

Необхідно пам’ятати тих людей, які ціною власного життя намагалися врятувати майбутнє прийдешніх поколінь.